ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

Αυτοκόλλητο Βινύλιο

Το αυτοκόλλητο βινύλιο είναι το πιο διαδεδομένο υλικό εκτύπωσης. Προσφέρει εύκολη τοποθέτηση, αμέτρητες εφαρμογές (μπορεί να γίνει επικόλληση σχεδόν παντού), αντοχή στο χρόνο και οικονομία. Μετά την εκτύπωση του θέματος το αυτοκόλλητο ενισχύεται με ματ ή γυαλιστερή (gloss) πλαστικοποίηση. Υπάρχει και η επιλογή του αυτοκόλλητου backlit που χρησιμοποιείτε στις φωτεινές επιγραφές καθώς επιτρέπει το φως να διαχέεται στο θέμα.

Κοπτικό Αυτοκόλλητο

Στο κοπτικό αυτοκόλλητο αρχικά χαράζουμε το κείμενο ή το σχέδιο που θέλουμε πάνω στο υλικό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το υλικό που δεν χρειαζόμαστε και εφαρμόζουμε την ταινία μεταφοράς που θα τη χρειαστούμε κατά την τοποθέτηση. Φόντο για το αυτοκόλλητο είναι η επιφάνεια που το κολλάμε. Οι χρωματικές επιλογές που υπάρχουν είναι άπειρες.

Μουσαμάς​

Ο μουσαμάς όπως και το αυτοκόλλητο βινύλιο είναι βασικό υλικό στις ψηφιακές εκτυπώσεις. Είναι ιδανικός για εξωτερικούς χώρους (αδιάβροχος και με μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες) και εσωτερικούς. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του μουσαμά είναι ότι μπορεί να τυπωθεί έως και 5 μέτρα πλάτος επί το μήκος του ρολού, 50 μέτρα συνεχόμενα χωρίς ένωση. Υπάρχει και ο μουσαμάς backlit που συνήθως χρησιμοποιείται στις φωτεινές επιγραφές, καθώς επιτρέπει στο φως να διαχέεται στο θέμα.

Καμβάς​

Η εκτύπωση σε καμβά χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Σε καμβά συνήθως εκτυπώνουμε αντίγραφα διάσημων έργων τέχνης, φωτογραφίες αγαπημένων μας προσώπων, τοπία κ.α. Η εκτύπωση γίνεται σε πολύ υψηλή ανάλυση ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά την εκτύπωση ο καμβάς τεντώνεται σε ξύλινο τελάρο. 

Mesh (Διάτρητος Μουσαμάς)​

Ο μουσαμάς mesh ή διάτρητος μουσαμάς ή δίχτυ χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω σε εξωτερικούς χώρους. Είναι η καλύτερη επιλογή για εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων σε εξωτερικούς χώρους καθώς επιτρέπει στον αέρα να περνάει χωρίς να ασκεί δύναμη στο μουσαμά.

Αυτοκόλλητο Ταπετσαρίας​

Το αυτοκόλλητο ταπετσαρίας χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους. Η υψηλής ανάλυση εκτύπωση σε συνδυασμό με την ισχυρή κόλλα μας δίνουν ένα αποτέλεσμα που αντέχει στον χρόνο. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερό (gloss). 

One Way Vision​

To αυτοκόλλητο One Way Vision χρησιμοποιείτε για επικόλληση σε τζάμι π.χ. καταστήματα, αυτοκίνητα. Επιτρέπει στον άνθρωπο που είναι στην εσωτερική πλευρά να βλέπει έξω ενώ αντίθετα ο άνθρωπος που είναι από την εξωτερική πλευρά δεν μπορεί να δει μέσα.

Αυτοκόλλητο Removable​

Το αυτοκόλλητο removable το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να κολλήσουμε ένα αυτοκόλλητο κάπου, για λίγο χρονικό διάστημα, π.χ. ένα μήνυμα εκπτώσεων στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αυτοκόλλητου είναι ότι ΄΄ξεκολλάει΄΄ πολύ εύκολα και δεν αφήνει υπολείμματα κόλλας τα οποία είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν.

Σημαιόπανο​

Το σημαιόπανο είναι ότι ακριβώς λέει και η λέξη. Είναι πανί το οποίο μπορεί να αντέξει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η εκτύπωση γίνεται με ειδικά ανεξίτηλα μελάνια. Μερικές από τις εφαρμογές του σημαιόπανου είναι οι σημαίες, τα λάβαρα, beach flags κ.α.

Αυτοκόλλητο Δαπέδου​

Η διαφορά ενός απλού αυτοκόλλητου με ένα αυτοκόλλητο δαπέδου είναι η πλαστικοποίηση. Η πλαστικοποίηση δαπέδου είναι ένα υλικό που δίνει αντοχή στην εξωτερική πλευρά του αυτοκόλλητου με αποτέλεσμα να αντέχει στην ταλαιπωρία και στα ΄΄πατήματα΄΄. Προτείνεται επίσης και για επιφάνειες τραπεζιού καθώς είναι αδιάβροχο και δεν γρατζουνιέται.

Εκτύπωση Κοπή (print cut)​

Στη “διαδικασία εκτύπωση-κοπή” τυπώνουμε (εκτύπωση) αρχικά στο σχέδιο που θέλουμε στο αυτοκόλλητο και στη συνέχεια δίνουμε εντολή στο μηχάνημα να κόψει (κοπή) περιμετρικά του σχεδίου που έχουμε εκτυπώσει.

Το γραφείο μας

Στ. Τσαλαβούτα 9-11 Περιστέρι , 121 31
Αθήνα

T.: 210 5756550
E-mail: info@exposticker.gr

Στείλτε μας μήνυμα